{Project} M-Performance look pakket + GTS motorkap BMW F30

Lees het proces van aankoop tot eindresultaat

In dit artikel nemen we u mee in het proces van een M Performance look ombouw doormiddel van ons M Performance look bumper pakketGTS Motorkap voor een BMW 3-Serie F30 Sedan (2012-2019). Zo gaan we in dit artikel ook meer in details treden over de GTS motorkap (passend voor de F30/F31 maar ook voor de BMW 4-Serie F32/F33/F36), waarmee de BMW een agressievere en sportievere uitstraling krijgt.

 

Daarnaast gaan we het hebben over het bumper pakket welke volledig is uitgevoerd in de M Performance look, gemaakt van de hoogwaardigste materialen en is ontworpen om zowel de aerodynamica als de complete looks van de auto te verbeteren. Het pakket is passend voor zowel de standaard (benzine/diesel) F30 modellen als voor de Hybride modellen zoals hierbovenstaand een BMW 330e.

 

In dit artikel gaan we ook meer in details over de prijs, toepasbaarheid en pasvormen van het M Performance bumper pakket en de GTS motorkap.


Het bestelproces

We proberen onze webshop ervaring dagelijks te verbeteren voor elke gebruiker. Zo willen we het zo eenvoudig mogelijk houden zodat iedereen het juiste onderdeel kan vinden. Soms komt het nog wel eens voor dat u meer informatie wilt over een bepaald product waar u in geintresseerd bent. Neem in dat geval altijd zonder te twijfelen contact met ons op. Wij beschikken over veel extra informatie van onderdelen en BMW modellen.

 

Informatie opvragen

Onze klant vroeg ons naar informatie omdat deze interesse had in het M Performance pakket voor de BMW 3 Serie F30 Sedan. De klant reed een BMW 330e welke kwa exterieur helemaal standaard was uitgevoerd. Hier wou de klant graag verandering in brengen, dus vroeg de klant of het bumper pakket passend zou zijn op een BMW 3 Serie F30 Sedan 330e.

 

"Dit gaat zeker passen" was ons antwoord. Dit past omdat het enige verschil in het plaatwerk, de zij schermen zijn. Hier zit een extra klep in voor het aansluiten van de laadkabel. Om het bumper pakket te monteren hoeven de zij schermen niet aangepast of gedemonteerd te worden.

 

Kort hierna kwam de GTS Motorkap online in de webshop. We kregen snel opnieuw een berichtje van dezelfde klant, met de vraag of de motorkap ook passend zou zijn op de 330e.

 

"Ook de motorkap is passend voor de 330e ;)" was ons antwoord. Ook voor de motorkap hoeven de zij schermen niet gedemonteerd of aangepast te worden.

 

De order is geplaatst, aan het werk dus!

De order rolde bij ons binnen en we gingen direct aan de slag om de order te verzamelen en gereed te maken voor transport naar de klant. Voor de motorkap mocht het helaas even duren omdat de motorkap op het moment van bestelling nog onderweg weg, waardoor de levering hiervan helaas 2 weken uitgesteld moest worden.


Omdat de motorkap nog niet binnen was hebben we met de klant samen besloten om de levering van de bestelling in 2 keer te verdelen. Zo kon de klant alvast aan de gang met het bumper pakket, en kon de motorkap na-geleverd worden.

 

Alle onderdelen zijn gemonteerd en op kleur gebracht door een gespecialiseerd bedrijf in het monteren, demonteren en herstellen/spuiten van carrosserie delen.

 

Het bedrijf ging aan de slag en de motorkap kwam na 2 weken binnen, waarna deze direct is ingepland & afgeleverd door onze eigen bezorgbus welke onze wekelijkse geplande bezorgroutes rijdt.

 

Het resultaat en tevredenheid

Alle onderdelen zijn gemonteerd en de klant stuurde ons bovenstaande foto's mee. De klant was zeer positief verrast over het eindresultaat. Zo een grote verandering, zoveel sportiever, zoveel agressiever, gewoon zoveel beter. Het geld dubbel en dwars waard. Wat een verandering in vergelijking met de standaard bumpers en motorkap.

 

Pasvorm en Montage

Ook over de pasvorm en de eenvoud van de montage was de klant erg te spreken. Het autobedrijf vertelde dat ze nog weinig onderdelen met zulke juiste pasvormen hebben gemonteerd, er is geen enkele complicatie opgetreden tijdens de montage "De bumpers gleden op de auto zoals originele bumpers dat doen". Ook de GTS motorkap werd aanbevolen, en werd beschreven als "de hoogste kwaliteit wat er te krijgen is in de EU".

 

Alle naden van zowel de motorkap als de bumpers zijn vrijwel naadloos. Precies zoals origineel, echt geen verschil. Alles sluit mooi aan en de naden zijn kaarsrecht. Er staan geen bumpers onder spanning en hebben de zij-schermen of motorkap niet hoeven aan te passen. De installatie ervan was erg gemakkelijk.

Prijzen en toepasbaarheid

Het is zeker geen koopje, maar zoals eerder vermeld; zeker het geld waard! Het bumper pakket had een aanschafprijs van €899,00 en de motorkap een aanschafprijs van €849,00. Op de order was gratis verzending van toepassing. Alle onderdelen zijn dus gratis, professioneel en zonder schade afgeleverd door onze eigen bezorgservice.

 

Kosten montage en spuiten

De exacte kosten voor de montage en het spuitwerk is bij ons helaas niet bekend. We schatten het spuitwerk op rond de €900 en de montage op rond de €675.

Als we alle bovengenoemde bedragen onder elkaar zetten en bij elkaar optellen komen we op een totaalbedrag van €3323. Het exacte bedrag is echter afhankelijk van de echte kosten van het spuiten en monteren.

 

Het pakket is toepasbaar voor alle BMW 3 Serie F30 Sedan 320 tot 330 modellen welke zijn uitgevoerd met een dubbele uitlaat links, zoals afgebeeld. (bouwjaren 2012 t/m 2019). Beschikt u over een 335 of 340? Hiervoor hebben we ook bumper pakketten. Deze kunt u allemaal vinden in onze webshop.

De motorkap is passend voor alle modellen, en ook toepasbaar voor de BMW 4 Serie F32 Coupé, F33 Cabrio & F36 Gran Coupé van alle bouwjaren.

Tot slot

Een BMW 3 Serie F30 aanschaffen met af fabriek een M Performance exterieur is leuk. Maar is het zelf bouwen en personaliseren van je eigen BMW is toch veel leuker? Uiteraard heeft iedereen daar een eigen mening over. 

Wij weten het wel! Het zelf bouwen en personaliseren van jouw eigen bolide is voor ons de leukste hobby die je kan hebben. Of dit nou een kleine detail is of een complete transformatie, het gevoel wat erbij komt kijken is voor ons uniek.

 

Zelf bouwen of zelf kopen? Wij weten het wel, maar het blijft een persoonlijke mening. "Building your dream BMW starts with us". Of u nou enkel knipperlichten besteld of een compleet bumper pakket, ook u bent voor ons die ene unieke klant!


Relevante producten